Club Sandwich med Currymajonnäs och hemgjorda Potatisstrips

Ingredienser:
2 portioner
3-4 dl rapsolja (tills önskad tjocklek)
1.5 tsk vitvinsvinäger
1 krm vitpeppar
1 msk persilja, hackad
0,5 krm salt
1 msk curry
1 krm sambal oelek
1-2 Stekta Kycklingfilér eller Grillad Kyckling efter egen önskan
Sallad
Rödlök eller purjolök
Gör så här:
Vispa upp 4 äggulor med en bollongvisp alternativt en elvisp ett tag. När du vispat äggulorna i jämn rörelse under ett tag tillsätter du rapsolja lite i taget. När du märker att oljan binder äggulorna mer och mer kan du tillsätta olja i en kraftigare stråle. När du är nöjd med tjockleken på din majonnäs kan du börja med att tillsätta vinäger, hackad persilja, curry, peppar o sambal oelek. Sätt plast över bunken när du är nöjd med din majonnäs.
Potatisstripsen
Skiva potatisarna i jämstora strimlor. Lägg potatisarna på en smord form och kör sedan in dom i ugnen med lite salt på och låt stå i ca 25-30 minuter på 180 grader. När 5 minuter återstår, häll lite rapsolja ovanpå, så de får en glansig färg.
Garnity
Tillaga kycklingen efter önskat recept om du har kycklingfiléer, annars börjar du med grönsakerna.
Skölj tomat och skär i tunna skivor. Skiva saltgurkan tunt. Skiva löken tunt i ringar. Skiva också paprikan i tunna strimlor. Låt baconskivorna steka (på högsta värme) tills de blivit bruna och krispiga. Skiva upp kycklingen i mindre delar.
Uppbyggnad av Sandwichen
Tag en stekt brödskiva, smörj skivan med din hemmagjorda majonnäs, lägg på ett salladsblad, två tomatskivor, tre skivor kyckling, en klick majonnäs, några skivor paprika och lök. Detta gör du sedan två ggr, så du får en fin höjd på din club sandwich.
Slutligen toppar du sandwichen med en smord brödskiva på ena sidan endast! Sen sticker du igenom en grillpinne rätt igenom med en saltgurksskiva högst upp. Tag fram en stor och fin tallrik och servera med potatisstrips och en klick currymajonnäs.